Ons team legt de lat hoog. Jarenlange ervaring als spreker of trainer in face-to-face communicatie volstaat niet; elke Imboorling is een geboren entertainer met een onweerstaanbare drang om de wereld te verbeteren. En dat doen we elke dag opnieuw. Met een duidelijke filosofie, passie en overtuiging.

Frederik Imbo

Direct, enthousiasmerend, creatief, speels, veeleisend, grappig, positief

Frederik Imbo › Spreker & Trainer Frederik Imbo › Spreker & Trainer

Frederik Imbo volgde een theateropleiding aan het Conservatorium van Gent en speelde mee in tal van televisiereeksen. Hij behaalde een Master Practitioner in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en werkte een tweejarige opleiding ‘Transpersoonlijke Coaching en Counseling’ af. Daarnaast verdiepte Frederik zich de jongste jaren in binnen- en buitenland in het gedachtegoed van ‘Geweldloze Communicatie’ van Marshall Rosenberg. Als oprichter van Imboorling heeft hij ondertussen meer dan 15 jaar ervaring in het stimuleren en begeleiden van mensen. Met als doel hun communicatievaardigheden te vergroten, geeft Frederik presentaties, workshops, trainingen en sessies personal coaching aan iedereen die bereid is om zijn 2 oren vrij te maken.

Als ik petanque speel, komt het kind in me los. Spelen doen we in teams, dat maakt het een verbindende activiteit. Met een set metalen speelballen heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen: zo dicht mogelijk bij dat kleine balletje geraken. En daar heb je een goede techniek, een strategie en accuraatheid voor nodig. Petanque staat voor mij voor de ultieme speelsheid, die je samen met anderen beleeft.

Merel De Vleeschouwer

Creatief, positief, warmhartig, energiek, uitdagend, meeslepend, oprecht

Merel De Vleeschouwer › Spreker & trainer Merel De Vleeschouwer › Spreker & trainer

Na een sport- en lerarenopleiding ontpopte Merel De Vleeschouwer zich gedurende 7 jaar tot een ware sales-expert bij Telenet. Bij THoCC (The House of Contact Centers) was Merel actief als trainer & coach in contactcenters. Stille dromen werden vertaald in workshops clownerie, presentatietechnieken, de beginselen van emotionele-intelligentie en NLP. Sinds 2014 mag ze zich dan ook met trots ‘certified coach’ noemen. Welk pad Merel ook bewandelde, steeds werd ze aangetrokken en opgeslorpt door de interactie tussen mens en mens. Haar missie? Anderen inspireren, hen een spiegel voorhouden en helpen om elke dag het beste uit zichzelf te halen.

Vleugels zijn voor mij een belangrijk symbool. Niet omdat ik graag eens door de lucht zou willen vliegen – alhoewel – maar vooral omdat ze staan voor individuele vrijheid. Op je vleugels kun je vertrouwen, ook al breekt de tak onder je voeten. Je durft wankelen en vol zelfvertrouwen je dromen nastreven. Ook anderen wil ik aanzetten om van hun vleugels gebruik te maken, door hen te confronteren, uit te dagen en te inspireren.

Gilles Delvaulx

Humor, empathisch, eerlijk, competitief, creatief, communicatief, verbindend

Gilles Delvaulx › Spreker & trainer Gilles Delvaulx › Spreker & trainer

Na een theateropleiding aan de Kleine Academie lanceerde Gilles Delvaulx zich in 1996 in het hectische acteursleven. Na het schrijven en spelen van sketches specialiseerde hij zich uiteindelijk in theater voor het jonge publiek en improvisatietheater. Zo geeft hij o.a. theaterworkshops aan ‘La Fédération d’Improvisation Belge’ en aan de ‘Belgische Improvisatie Liga’. Daarnaast geeft Gilles opleidingen over communicatie, conflicthantering, verbale agressie en spreken voor publiek. Tijdens zijn trainingen en activiteiten gebruikt Gilles als coach onder meer de volgende werkinstrumenten: empathie, assertiviteit, de roos van Leary en MBTI.

Sportschoenen zijn voor mij een sterk symbool van vrijheid. Je kan er altijd mee vertrekken, waar je ook bent. Waarom ik graag regelmatig ga joggen? Omdat ik gezondheid belangrijk vind. Ik vreet niet alleen kilometers weg, maar ook een overvol hoofd. Noem het gerust mindlessness. Mijn lichaam en geest worden één tijdens het joggen.

Marianne Cap

Dynamisch, levenslustig, oprecht, creatief, humor, rustgevend, vrolijk

Marianne Cap › Trainer Marianne Cap › Trainer

Na haar studies Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Gent komt Marianne Cap terecht op een interne communicatiedienst. Omdat het echter al snel begint te kriebelen om zelf het veld te betreden, ruilt ze deze dienst al snel in voor het jeugdwerk. Hier geeft ze onder andere participatieve vormingen aan jongeren rond mondiale thema’s en educatie voor duurzame ontwikkeling. Rode draad doorheen al die jaren? Het maken en spelen van theater. Vandaag de dag combineert ze bij Imboorling op een verrassende manier haar kennis van communicatie, passie voor het spelen van theater en ervaring in het geven van vormingen.

Een werkkoffer is een van de mooiste geschenken die ik ooit kreeg. Een bak met basismateriaal, waarmee ik aan de slag kan. De loskomende steel van een pan weer vastzetten, kaders ophangen en nagels uit paletten trekken: Ik geniet ervan. Maar mijn werkkoffer is voor mij ook een symbool voor het leven aanpakken. Er werk van maken. Want als het leven op losse schroeven staat, heb je best een werkkoffer om de vijzen weer aan te draaien.

Tanja Verheyen

Analytisch, kennis, snelheid, gedreven, aandachtig, sociaal, kritisch

Tanja Verheyen › Tanja Verheyen ›

Vanuit haar passie voor communicatie behaalde Tanja Verheyen een graduaat toegepaste communicatie, een master communicatiewetenschappen en finaliseert ze een doctoraat over demotie. Momenteel is Tanja onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en houder van de VUB-onderzoeksleerstoel over carrièrewendingen. Naast haar werk aan de VUB geeft ze lezingen en doceert en adviseert ze organisaties en bedrijfsleiders over strategische communicatie, pers- en crisiscommunicatie en demotie.

Ik heb veel uiteenlopende rollen: wetenschappelijk onderzoeker, leerstoelhouder, communicatie-expert, moeder en echtgenote. Dat zijn rollen waar ik voluit voor ga. Dat zorgt soms voor de nodige druk. Ik krijg vaak de vraag “Wanneer is het Tanja-tijd?”. Die tijd breekt aan als ik mijn pantoffels aantrek. Ze zijn heel oud en zien er eigenlijk niet uit. Maar mijn voeten houden ervan. Ze staan symbool voor me-time, voor ‘alles mag en niets moet’. Ze staan voor relaxed helemaal mezelf zijn. En daar heb ik af en toe nood aan. Die ‘me-time’ heeft iedereen wel eens nodig, want alleen als je in verbinding bent met jezelf, kun je ook succesvolle relaties opbouwen met anderen.

Dirk Draelants

Positief, empathisch, integer, toegewijd, nieuwsgierig, analytisch, plezier maken

Dirk Draelants › Trainer Dirk Draelants › Trainer

Oorspronkelijk studeerde Dirk Draelants Burgerlijk Ingenieur Scheikunde aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Nadat hij er in 2001 zijn Doctoraat in de Toegepaste Wetenschappen behaalde, zei hij de universiteit vaarwel om als procesingenieur in de chemische industrie aan de slag te gaan. Hij kwam echter snel tot het inzicht dat het niet zozeer de chemie tussen moleculen is die hem boeit, maar wel de chemie tussen mensen. Om hier dieper inzicht in te krijgen, verdiepte Dirk zich in Master Practitioner NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Geweldloze Communicatie en Grenzen in menselijke relaties. Tegenwoordig geeft hij als personal coach naast individuele begeleiding ook Mastermindsessies om personen in groep te begeleiden in hun bewustzijnsproces en in de realisatie van een vrij, gelukkig en liefdevol leven.

Lucy is mijn girafknuffel en mijn beste vriendin. Ik neem ze overal mee op reis. Onze eerste ontmoeting? Op de Sinksenfoor in 2012. Vanuit het knuffelgrijpkraam lachte ze me vrolijk toe. Lucy heeft echte giraffe-oren die empathisch luisteren naar mijn dromen en twijfels, zorgen en mijmeringen. Ze herinnert me er telkens aan dat de kracht van empathie voor een bijzondere verbinding tussen mensen zorgt, overal ter wereld. Lucy is charmant en ontwapenend. En een dankbaar onderwerp voor een gesprek met een onbekende. Heerlijk hoe zo’n gesprek dan ontvouwt en er een verbinding ontstaat.

Lot De Geyter

Ruimdenkend, oplossingsgericht, analytisch, rustgevend, leergierig, efficiënt, creatief

Lot De Geyter › Lot De Geyter ›

Haar diploma lerarenopleiding was de enige bagage waarmee Lot De Geyter in 2000 op wereldtournee vertrok. Wat eerst aarzelend begon als organisator van familieactiviteiten in Singapore, groeide in de loop der jaren uit tot de coördinatie van talrijke evenementen in Dubai, Kameroen en Rio de Janeiro. Toen Lot in 2014 terugkeerde naar België, besloot ze haar grootste passie vorm te geven, en haar koksdiploma te behalen. Omdat ‘organiseren’ intussen Lot haar middle name is geworden, voelde ze zich meteen aangesproken tot de vacature bij Imboorling. Vandaag coördineert ze onze backstage met pit.

Mijn Le Creuset stoofpan kreeg ik voor mijn 30ste verjaardag. Intussen heb ik er al menig liefde en mooie ingrediënten in verwerkt. Mijn kinderen weten het al: wanneer die blauwe pot op tafel komt, is het feest. Ik vergelijk mijn denkproces weleens met dat kookproces. Het recept gaat als volgt. Trek de koelkast van mijn wereld open, en gooi de juiste ingrediënten bij elkaar. Breng mijn brein aan het sudderen met een boeiende ervaring of een leuk gesprek. Breng op smaak met een prikkelende uitdaging of een sprankelend idee. Het resultaat durft al eens verbluffend te zijn.

Ann Allard

Open, kritisch, empathisch, communicatief, inspirerend, verbindend, aandachtig

Ann Allard › Ann Allard ›

Ann Allard studeerde economie, marketing en sociologie en had als grote wens ‘ooit’, later te kunnen werken voor een groot theater. Het lot besliste anders. Ann Allard begon haar loopbaan in Tongeren als communicatieverantwoordelijke bij een huishoudfabrikant, werd later marketingverantwoordelijke bij Siemens en eindigde als brand marketing verantwoordelijke binnen de groep BSH. Ann is gepassioneerd door branding en identiteit, creëerde heel wat branding concepten en is strategisch sterk in het uitwerken ervan. Vanaf het allereerste begin was ze geïntrigeerd door Frederik Imbo zijn talenten. En na vele gesprekken besloot ze volledig te gaan voor Imboorling. Vandaag is zij de leidende kracht achter de schermen.

Ik ben helemaal weg van potloden en papier. Ik kan me dagen verliezen in de Parijse straten op zoek naar dat ene potlood of die specifieke geur van papier. Ik heb ook heel wat boekjes: het ene om ideeën neer te schrijven. Ideeën die daar plots zijn. Het andere om knipsels te verzamelen met inzichten van mensen die me inspireren. Ik heb er nog een met een verzameling van mooie objecten. En eigenlijk heb ik nog heel wat boekjes. Ik verzamel graag en bouw graag inspiratie rond me op. En ik hou ervan om te creëren.