Wie zijn wij

team Imboorling: Sandy Snoeck, Frederik Imbo, Merel De Vleeschouwer, Gilles Delvaulx, Marianne Cap

Imboorling inspireert en motiveert om beter te communiceren

Imboorling - in 1999 opgericht door Frederik Imbo - versterkt jouw veerkracht en sociale vaardigheden. Onze Imboorlingen stimuleren je op een frisse manier. Het doel? Beter face to face communiceren. We delen onze expertise via inspiratiesessies, trainingen en coaching. Samen gaan we voor meer impact, zowel verbaal als mentaal. We practice what we preach. En we demonstreren hoe je positief in het leven staat, verbindend communiceert, efficiënt overlegt, overtuigend presenteert of timmert aan assertiviteit.

Onze Imboorlingen

We dragen bij aan persoonlijke groei

Werken aan je communicatie? Dat betekent een betere versie van jezelf creëren. Bewuster, sterker, gelukkiger. Helderder en open-minded. Je zelfvertrouwen boosten, waardoor je meer impact krijgt. Waardoor mensen écht gaan luisteren. That’s where the magic happens! Of beter: that’s where the connection happens! Want hoe meer je groeit, hoe makkelijker je verbinding creëert met anderen. Hoe vlotter de samenwerking loopt. Hoe sneller je dingen geregeld krijgt. The sky wordt de limit en je krijgt vleugels.

Persoonlijke groei betekent groei voor je organisatie

Investeren in communicatie en welzijn binnen je organisatie loont. Echt. Want wie zich gehoord en gezien voelt, presteert beter. Zo vormt communicatie de lijm tussen de medewerkers. Overleg is cruciaal om tot de juiste acties te komen. Een vlotte samenwerking verhoogt het vertrouwen in elkaar. Ook het ziekteverzuim en de tevredenheid van medewerkers zijn communicerende vaten. Zitten de verhoudingen tussen overleg, samenwerking, tevredenheid … goed? Dan volgen er vanzelf betere resultaten. Of je nu werkt voor een lokale overheid, een corporate bedrijf, een school of een kleine kmo … Verbindende communicatie is key. Meer dan ooit.

Sociale vaardigheden zijn een must voor zelfsturende teams

Een verticale hiërarchie? Strakke instructies van bovenaf? Zo werkt het niet meer. Vraag maar aan Generation Z. Vertrek vanuit gelijkwaardigheid, zorg voor inspraak en betrokkenheid en dan pas krijg je dingen voor elkaar. Zo creëer je zelfregulerende teams met voldoende vrijheid. Telewerken thuis of coworking aan het kantooreiland. De hybride jobinvulling, weet je wel. Maar zo’n zelfsturend team komt niet vanzelf. Om te voorkomen dat het uit de bocht vlamt, investeer je best in sociale vaardigheden. Hoe? Zet in op interactie, veerkracht en verbinding. Zo krijg je een sterk team dat samenwerkt. Een collectief van mensen dat elkaar vertrouwt. En schitterende resultaten.

Interactief, veilig en speels bij Imboorling


Leren communiceren vraagt tijd, oefening en nieuwe inzichten. Dan kunnen we je wel met zekerheid zeggen, na meer dan 20 jaar ervaring. Onze Imboorlingen blijven de lat verhogen met mindblowing inspiratiesessies, out-of-the-boxtrainingen of intensieve coaching op maat. Live als het kan. Online als het moet. Ons sleutelwoord? Interactie. In dialoog met elkaar en iedereen gelijk. Of je nu CEO bent, floormanager of uitvoerend arbeider ... Maakt voor ons niets uit. We krijgen iedereen mee. “Zelfs Bert die nooit enthousiast is?” Ja, zelfs de Bert uit jullie team. Want op een verfrissende, inspirerende en tikkeltje stoute manier lokken wij iedereen uit hun kot. Speels, veilig én diepgaand. Op en top professioneel en gedreven. Dat is Imboorling. Sterk in verbinding.

Van een fixed mindset naar een growth mindset

Weg van een fixed mindset, op naar een growth mindset. Naar verandering in jezelf. Self-empowerment. Zodat je meer verantwoordelijkheid durft op te nemen. Daar zorgen onze eye-openers en concrete handvatten voor. Pragmatisch en met beide voeten in de praktijk passen we ons verhaal aan jouw publiek aan. Met herkenbare situaties. Zodat het binnenkomt, echt blijft plakken. Zodat jullie geraakt zijn en alles goed voelen. Emotie komt niet voor niets van het Latijnse ‘emovere’, wat betekent ‘bewegen naar buiten’. Enkel als mensen iets voelen bij wat we hen aanreiken, kunnen ze in beweging komen. Dat is de enige manier waarop een blijvende mentaliteits- of gedragsverandering mogelijk is.

Onze principes


Onze ideale wereld? Een samenleving waarbij mensen leven volgens bepaalde principes. Diepzinnige waarheden. Tenminste, voor ons. Want principes kan je niet bewijzen. Je gelooft erin … of niet. Principes wijzen je de richting om de mens te worden die je graag wil zijn. Een meer mature en waardevolle versie van jezelf. Nu, wij zijn humanisten die geloven in self-empowerment, de kracht van positiviteit en het effect van een liefdevolle houding. We zijn ervan overtuigd: hoe meer mensen we inspireren met onze principes, en hoe meer ze ernaar handelen, hoe sneller we de wereld transformeren tot een prachtige plek. Een plek waar harmonie, vreugde en verbondenheid floreren. Laten we die plek samen creëren. En aan deze visie bouwen richting een betere toekomst voor onszelf en de komende generaties.

Onze principes

Je kan de ander niet veranderen. Enkel hoe je zelf met de ander omgaat.

Je bent steeds zelf verantwoordelijk voor wat je doet, hoe je omgaat met je emoties en voor de vervulling van je behoeften.

Jouw model van de wereld is niet hoe de wereld is. Niet iedereen is gelijk, maar iedereen is wel gelijkwaardig. Ook al gelooft je ego van niet.

De betekenis van je communicatie is niet wat jij als zender bedoelt, maar wel wat de ander als ontvanger begrijpt.

Je krijgt makkelijker verbinding als je eerst de ander wilt begrijpen en dan pas wilt begrepen worden.

Communicatie gaat niet zozeer om wat je zegt maar veeleer vanuit welke intentie dat je dat doet.

Alles begint bij jezelf graag zien. Wil je dat iedereen het naar zijn zin heeft? Vergeet dan jezelf niet.

Een NEE-houding leidt tot spanning. Een JA-houding creëert ontspanning.

Het leven is een feest. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.

Behandel je naaste niet zoals jezelf. Behandel je naaste zoals die wil behandeld worden.

Handel steeds vanuit respect. Doe de ander en je omgeving niet aan wat je zelf niet aangedaan wil worden.

Weet je wat er gebeurt als je je leven in eigen handen neemt? Iets afschuwelijks: je kan niemand nog de schuld geven.

Duurzaam geluk gaat niet over krijgen. Het gaat om geven. Een waardevol en betekenisvol leven proberen te leiden.

Kwetsbaarheid werkt ontwapenend. Wees open over hoe je je voelt en geef aan wat je nodig hebt. Het creëert verbinding.

Iedereen is op elk moment de beste versie van zichzelf en handelt vanuit een positieve intentie binnen een bepaald bewustzijn.

Neem het leven niet te serieus. Je overleeft het toch niet.